♥ Christian the lion ♥

Även ett hjärta av is smälter

Kul jul

Mamma har varit sjuk i två veckor, vilket betyder att jag har fått lyssna på gnäll och gny hela tiden. Fått spinga och handla och hämta saker så fort hon ber om det. Under hela tiden har hon kunnat smitta mig men väntar till just julafton. God Jul.
Jag är nu helt täppt i näsan och känner mig överkörd av ett tåg. Min tur att gnälla. Måste bli frisk till helst på lördag då det är kalas annars till nyår. Kan ju inte stå i kyrkan och snörvla och hosta.

Igår var det en Kalderén-jul med allt som brukar hända. Detta år var Lelle K (som har skaffat en egen familj) utbytt mot Fredrik (som inte fick fira med sin egen familj för en viss kusin...)
Lelles vanliga tradition är att vi får musikalbiljetter, detta år (eller 2009) ska vi på Buddy Holly (vem?) i februari. Vi har hittils sett Mamma Mia, Singin in the Rain och Footlose.
Men innan man får sin biljett måste Lelle göra nån lek med frågor eller tipsrunda, man kan aldrig få biljetten rakt i paketet.
Min fina julklapp (nr 2) till mig själv är ett jättefint silverarmband med svarta kulor från Snö of Sweden. Hon i affären sa att alla tjejer älskar Snö och så måste det ju vara för allt är verkligen jättefint.
Det som jag fick åka runt till 4 olika butiker va muggar från Iittala, färgen som jag letade efter var helt slut så det blev vita med mönster istället. Tur att man sparar kvitton.

Nu sista avsnittet av Bonden. Hur gick det sen?

Fler än jag som glömt köpa julklappar

Julafton om två dagar. Som vanligt skjuter jag upp alla julklappar till två dagar innan. Traditioner.

Lördag - lila julafton med casa Holmberg/Vaske. Vi åt julmat och öppnade julklappar.
Tydligen ska årets julklapp vara en upplevelse. skitsnack. Siimon fick årets julklapp, en lösmustasch för varje dag i veckan. Där fanns alla, italienaren, spanjoren, ryssen, prästen. Alla olika man kan tänka sig utom Hitler/Chaplin mustaschen. Det var tydligen något som han hade önskat sig i flera år men aldrig fått. Siimon är 33...
Det ska jag önska mig nästa år.

Idag - först till m&m för städning. Jag är familjens nya polack. Sen rusa ut i bilen och gasen i botten (nästan) till Skärholmen. Tyckte jag va tidig men det var det fler som tyckte också. Kö både in och ut ur parkeringen. 30 minuter satt jag fast på väg ut. Fick vässa armbågarna lite extra också. Alla julklappar är klara, är speciellt nöjd med två. Blev även en till (till) mig själv. Vad det är blir en överraskning, ska göra mitt bästa för att glömma.
För en av klapparna fick jag åka till 4 olika butiker för att hitta. Väldigt irriterande. Hann med både två i Kungenskurva och två i Södertälje innan äntligen bingo.
Tillbaka till m&m där jag tjatade till mig att klä deras gran. moahaha.
Nu dagens första kopp te (ligger lite efter med mina tre koppar om dagen),  måla tånaglarna röda och titta på Christmas with the Kranks för om två dagar är det julafton. tjoho

Det är med gråten i halsen jag konstaterar att Jayson kanske inte är någon Kitler. Det har nu gått nästan 3 månader och fortfarande är han inte godkänd. Somliga förstår inte skönhet även fast den är rakt framför dom. Kanske hade jag rätt, kanske är han mer än halvStalin än en Kitler.


Coffee black and egg white

Bonden slutade nästan som jag trodde. Fult av tv4 att säga att vinnaren från Peters gård skulle chatta efter programmet samtidigt som det står under att Wille chattar efter programmet. klantigt.
Jag satt och log genom hela, så jäkla gulligt program.
Per valde fel, han skulle ha valt Rose-Marie istället för Åsa. När den människan skrattar skakar rutorna.
Peter valde rätt även om jag ett tag hoppades att han skulle välja Peter.
Hanna valde rätt. Det märktes på morgonen när hon skulle väcka killarna. Johan slog hon nästan tills han vaknade medans hon satte sig på Elias säng så att han skulle vakna.
Äckel-Magnus förtjänar ingen av sina tjejer. Han kan gott behålla sin traktor. Det kryper i hela kroppen när jag ser honom.

Efter bonden va det skit på tv så det blev Cruel Intentions som alltid är lika bra.

Sen som alltid..


Den som säkert varenda människa har hört. Speciellt eftersom den va med på rix idag. Skratta så vi nästan grina i bilen. Men strunt i det, den är kul som gatan.
Mina katter är minsann tacksamma för maten dom får och har inga planer på att döda oss.

HUNDENS DAGBOK:
07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!
08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!
12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!
14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!
15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!
16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!
17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!
18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!
22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!

KATTENS DAGBOK:
783:e dagen i fångenskap...
Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat.
Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.
Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp.
Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna. I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.
Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck.
Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.
På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst.
Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer.
Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som ‘allergi'.
Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.
De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar.
Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven.
Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar.
Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet.
Men jag kan vänta.
Det är bara en tidsfråga innan mina planer infrias...


Practice makes perfect

tänkte igår att mitt pepparkakshus står ju ändå inne i värmen. Med lika varmt inne i huset som utanför. Alltså behövs det ju ingen skorsten...

It's a date schliza. Så fort du har kirrat körkortet blir det halkis igen. Roligaste delen med hela körkortet. Aldrig har tiden gått så fort.
Practice makes perfect.
Note to self: när nån ringer säger man vilket abonnemang man har. Blir billigare så

Allsång i åådin

Vår farfar Åke Holmberg 8 maj 1931 - 17 november 2008

Begravningen va jättefin. Annas man Lasse spelade Air på sin fiol. Det va så vackert och jobbigt. Lasse kan verkligen spela. Anna hade fixat handblommor åt oss att lägga på kistan. När vi fick tända varsitt ljus skakade mina händer så mycket att jag knappt fick eld. Vi satt med Mare och Rose-Marie (som grinade från att i gick in i kyrkan tills att vi gick ut) och pappa satt med Cajsa och faster Nea (farfars syster), som precis har fyllt 90 (och firade genom att åka till Thailand. kaxigt om något) men inte ser en dag äldre ut än 70.
Eftersom det va min första begravning va jag osäker på om man skulle ha smink eller inte. Vill ju inte skrämma de andra genom att se ut som en tvättbjörn efter, så det blev a naturell.
Efter begravningen och fikat åkte släkten hem till Hans där barskåpet tömdes, jag va chaffis (som vanligt). Såg mitt första idol-avsnitt för säsongen också. den där Kevin han va bra han.
Allsång i en fullsatt bil hela vägen hem. Kan säga att det inte va som på skansen. Det lät både högt och illa. Mare och Rose-Marie gillar att prata och sjunga högt och mycket. inte fick jag ha radion på heller. Pappa tjatade hela vägen hem om att hade han kört hade vi varit hemma för längesen. Yes han va med och tömde barskåpet. När vi äntligen kom hem hade han somnat i baksättet. Eftersom släkten är ganska utspridd blev det väldigt mycket skånska, östgötska och göteborgska som smittade. Plötsligt sa man futo istället för foto och maj istället för mig. Pernilla som är smålänning paratade plötsligt skånska.
Mare tog väldigt mycket fina bilder i kyrkan. Men alla vet ju att estländare inte är så tekniska, så skulle bli smått förvånad om bilderna lyckas ta sig från kameran till datorn.

Brennan Hearts Remember remember (the 17th of november) får en helt ny innebörd

Idag va det anhörighetsdag och askallt. Eftersom det va i stan trodde jag att det skulle vara mycket inomhus men fel hade jag. Tårna är nu en lite blåare färg än innan, så kallt va det.
Vi Holmbergare är riktiga tidsoptimister. Vi kommer alltid försent. Studenter, fester, anhörighetsdagar (Tack och lov inte begravningar) you name it. Vi är alltid sena. Ja, vi kom försent idag också, fast bara med 10 minuter. Måste vara rekord.
Ofta skyller vi (pappa) på kö på motorvägen, huset brann ner, åkte vilse, en hund åt upp bilen... Fint folk kommer sent.
En riktig Holmberg-gen. Kalderénare å andra sidan är alltid för tidiga. Så eftersom jag är lite half & half borde jag komma exakt i tid, men icke.

Är det något vi Holmbergare är bra på så är det att komma sent och dränka våra sorger med sprit.

Nu sova. Imorn julgran.

Trångt

Jag ljög omedvetet, vi ska till Livgardet på lindingövägen inte till Kungsängen, på lördag. Kanske får vi se en liten hästuppvisning. cirkus
Ikväll kommer större delen av la familia upp med alla farbröder, fastrar, kusiner och annan släkt.
Faster Anna och familj ska som vanligt bo hos oss, kommer bli trångt.
Vi har satt upp i annonsen att om man vill kan man skänka pengar till barncancerfonden eller djurskyddet. Två saker som betyder väldigt mycket. Förra veckan skänkte jag 25 kr med sms till katthemmet.
På djurskyddets hemsida finns en fråga om man tycker det ska finnas en lag mot sex med djur. 8 st har svarat nej och 6 st har svarat vet ej. Det borde inte ens va en fråga, det borde vara något självklart. Det är sjukt att Sverige inte har någon lag mot det.

Have fun on the cruise ni som ska dit. Jag är inte alls avundsjuk.

Papercake house

Den sjunde dagen vilar Gud från sitt skaparverk, och välsignar och helgar den sjunde dagen.



Så här har min dag sett ut. Gjorde ett pepparkakshus med tomte (liten lögn där, karamell kungen gjorde tomten) och allt. Kladdigt som gatan med det vita.
Kanske inte är något hus som jag skulle vilja bo i. Taket är inte helt tätt och skulle med 100% läcka in. Dessutom är det nog kallt på vintern, fönstrena har ju inga glas och huset har bara ett rum utan golv(!). Hoppas för Gudsskull att det inte blåser så väggarna blåser bort. Då blir det minsann kallt.
Nästa år, då jäkelens ska det bli en hel stad. Tänker mig London eller kanske New York.

Passformen uppdaterar som aldrig förr.

Tea or no tea?

Jag blev farligt sugen på te här. Som vanligt med andra ord. En vanlig dag går det ner minst 3 koppar te. Det svarta guldet (som pappa brukade kalla sitt snus). Chaite såklart. Medans vattnet kokades fixade jag med tepåsen och suketterna (ingen riktigt socker här inte, hatar när det knastrar när man dricker. känns dessutom lite nyttigare) Vattnet hade precis kokat klart när jag ska ta fram mjölken. som inte finns! Te utan mjölk går inte så det blev inget te. Tröstar mig själv med lite julmust (apotekernes light) inte helt fel.
Har alltid (överdriver lite, men de 3 senaste åren) köpt icas löste innan men nu prövar vi något nytt. Willys chaite på påse. Inte lika smuligt men lika gott. Men inget slår Wayne´s chai latte. Lyckas aldrig få till det hemma. Värmer alltid mjölken för länge så det blir skitvarmt och man tappar känseln i tungan.
Jullängtan blir bara starkare med chaite (kardemumma någon?) som luktar jul så att man blir tokig. Min första latte va i farsta centrum mitt under julklappsshoppingen med kusin-vitamin, innan det blev så modernt att alla börjar tjata om chai latte.

Jag har inte målat naglarna nu på två veckor sen jag fick förlängning och kände att det va dags. Köpte två nya lack, nu igen.. Ett glittrigt rött (mavala) och ett genomskinligt glittrigt (depend). Juligt tänkte jag. Tänkte att det röda skulle passa bra på mina tippar och det andra på hela nageln. Fick lägga flera lager för att det skulle se ut som jag ville. Det va fint i några dagar tills jag skulle ta bort det. Och det gick inte, satt som sten (inte ens aceton för olja och smuts kunde få bort det). Trodde nästan att mina fakenaglar skulle följa med. Men efter ganska många väldigt stressiga minuter va glittret borta. Funderar på om jag ska fylla på utväxten eller ta bort gelen helt. Vill gärna ha kvar dom men mina naglar växer som ogräs. Dom är ju så fina nu.

Katten satt i granen..

..skulle skala kottar..
Vi klädde granen idag. Tidigt? I know. Men julen känns lite närmare då.
Det känns som en jättebra idé tills katterna märkte att något nytt höll på att hända. Finns ju inge bättre en lite förändring för en katt. Minnena från förra julen och alla andra jular innan dess kom tillbaka när vi försökte titta på tv. Katterna har då kommit på att det är superkul att slå och peta på kulorna och glittret. Klirr klirr och grannen rasslar lite. Tack och lov har dom vuxit ifrån att leka Tarzan i den. Lagom till nästa jul har jag glömt hur irriterande det är.

Nu är det officiellt, det blir ingen Luciakryss på torsdag. Har fått pengarna för kryssen nu. Men det kommer ju fler som tur är. Spring cruise here I come.
På fredag är det begravning och på lördag ska vi på anhörighetsdag vid Livgardet i Kungsängen.
Radar dom upp alla lumpare och sen skjuter dom i benet så att vi får se lite krigsscener eller vad händer annars på en anhörighetsdag. Och ännu större fråga. Vad ska man ha på sig? Förväntas man gå runt mycket ute? Fashion before comfort platsar väl inte så bra på en militäranläggning.

Salemplace

Möhippa för Helen igår. Vi kom dit klovkan 6 och överraskade henne. Det blev lite utklädning med en 51 år gammal slöja och en prinsesskrona från toys´r`us. Sjuk som han va kunde hon bara dricka öl i nappflaska.
Sen blev det middag på Barolo i Södertälje, där hon skulle sälja kondomer till några bord (måste ju betala middagen..)

Idag va det demonstration. Lite tråkigt och kallt. Men vi va ute nästan hela dagen och gick mellan Salem och Rönninge.
Nätverk mot rasism (kommunisterna) skulle först bara va på fotbollsplanen men hade istället ställt sig och blockerat vägen i centrum. Där dom sjöng (inga facister på våra gator)och höll på med smällare. Man såg genast vilka som kom dit för att bråka med svart kläder och halsdukar över ansiktet. 200 aktivister hade blivit kvarhållna vid Rönninge station. Poliser överallt med hästar och hundar. Engligt tidningarna va det ca. 400 poliser. Hela tiden kom det nya bussar med poliser. Halva Salem va avspärrat.
Vid halv 6 gick vi för att titta på nazisternas fackeltåg, stog så nära man kunde komma (100meter ifrån vid mordplatsen) Det var helt svart förutom ett tåg av facklor. Ganska häftigt.
Hela dagen va ganska lugn i jämförelse med förra året. Men vi va ute nu för att se om det fanns blommor och rester kvar vid mordplatsen, men allt va borta. Det enda som finns kvar är en väldig massa hovavtryck från hästarna. Väldigt stora hästar med väldigt stora hovar. Glömde min usla kamera hemma så det blev usla bilder med mobilen istället.
Lite besviken är jag, hade hoppats på lite action.

 
Nätverk mot rasism vid centrum
    
Avspärrningen vid Skogsängsskolan
 
Avspärrningen vid mordplatsen
 

Fackeltåget vid mordplatsen

Suprize

Hos snuten i onsdags. kom dit vid halv fyra dom stängde fyra. stressade ner till parkeringen och parkade innanför staketet i Flempan. Tror jag hamnade på långtidsparkeringen för det kostade 20 kronor (och det va minibeloppet) och då fick jag stå ett helt dygn, och så länge tänkte ju inte jag va där.
Anmälan gick fort och jag kunde åka hem igen efter en kvart. På väg till bilen såg jag en till parkering som låg bredvid, lite mindre med en egen betalautomat. Det var korttidsparkeringen. Där kunde man betala med kronor.
Men jag hamnade ju på långtidsparkeringen, 20 spänn för en kvart, så dyrt har jag aldrig parkerat.
Som tröst för den apdyra parkeringen spelades diary of Jane den akustiska versionen på radion. Då blev jag genast glad igen.
Something's getting in the way.
Something's just about to break.
I will try to find my place in the diary of Jane.
As I burn another page,
As I look the other way.
I still try to find my place in the diary of Jane.


Ikväll är det en överraskning på G. moahaha. and she has no idea...
Nu till toys´r`us
tjing

Matchmaker

Skandal i bonden ikväll. Hur kunde Patrik få åka hem, han va ju min favorit till Peter, sen att han grina (igen) gör honom bara mer rätt till Peter. Istället fick den knäpptysta killen som bara säger 3 ord per program va kvar.
Wille är så attans underbart sprallig, syns och hörs hela tiden. Han verkar som en väldigt rolig kille och är min nya favorit till Peter.
Hannas val va bra. Skicka hem den tråkiga killen. Hoppas hon väljer Elias, dom skulle passa bäst ihop.
Magnus struntar jag helt i, han känns äcklig, som en sån som skulle stöta på bästa kompisens tjej. Sliskig. Kan inte förstå vad tjejerna ser hos honom.
Per har jag ingen uppfattning om, hans tv-tid med sina fruar är bara tråkig.

Dom verkar ha så roligt på gårdarna. Man blir så glad när man ser programet, det är så gulligt.
Mamma tittar inte alls, hon "orkar inte börja titta nu när programet snart är slut."

Same same but different

Imorn blir det ett besök till Polisen. nej jag har inte gjort något dumt... Inbrott i bilen förra veckan.
Dom jävlarna snodde en gps och mp3-sladdar och lämnade med en uppbruten dörr. Tack för den!

I lördags va det då första advent hos några släktingar. Mycket folk, mycket champange, mycket julmat. Jag drack alkoholfri cider hela kvällen. För inte ska man dricka och köra bil. Aja baja. Då hade det nog blivit ett besök hos Polisen, kanske tillochmed en övernattning eller något längre vistelse i ett lite för trångt rum med en lite för hård säng. Bäst att va på den säkra sidan.

Faster kom från gbg också. De senaste åren har hon fixat med vårt julpyssel. Börjar bli en tradition. Alltid kul när hon kommer då vi inte träffas så ofta. Även om de senaste gångerna inte varit så roliga efter omständigheterna.

Lyssnat och avgudat den underbart fina Run nu i några dagar. Snow Patrols orginal är fortfarande bäst.
Snow Patrols verion är som en vit zebra med svarta ränder medans Leona Lewis version är som en svart zebra med vita ränder. Så lika men så olika.


RSS 2.0