It's the pannböld

Har precis fått känna och klämma på Elins böld/finne. det va en upplevelse. Som en liten golfboll ärta.
Lyssnat på prat om en obduktion samtidigt som jag åt.  Prat om filéade organ, precis vad man vill höra när man äter (eller nån annan gång heller)

ciao


Lateshow

Försov mig imorse, det kan hända den bästa. Kastade mig upp kl. 09.12, vi skulle vara hos veterinären klockan 9, som tur var låg Jayson färdig och klar i buren så det var bara att stänga och rusa ut till bilen.
Dessutom va det inbrott i bilen inatt. låset är borta och det är lite skadat under handtaget på passagerarsidan, en gps som låg i handskfacket är borta, men dörren va ändå låst.  Så dagen började inte så bra.

Min julklapp kom idag också, med bud ändå till dörren (sånt som bara händer på film, där man får skriva på innan man får sitt paket), och den är finare än på bild kan tillägas

It's the nagels

Nån kunde inte gå upp vid rätt tid så imorse så jag fick åka ensam till Scratch och ta tiden istället.
Där inne va det apkallt satt och skakade ett tag innan jag fick en filt. Samtalet blir som när gamla bekanta träffas efter en massa år, o hur går bilen? osv. även fast vi hade hästintresset gemensamt. Hennes häst står dessutom i salem av alla ställen. Var finns det stall här?
Mina naglar brukar extraknäcka som pincett, skruvmejsel och ibland kniv(!) men nu är det slut med det. (Jag äger ju numera en fickkniv med allt som man kan tänkas behöva) Det kan ju vara en anledning till att dom går av.. Naglarna skivar sig när dom blir för torra, så på med nagelolja då.

Idag eller imorn kommer min julklapp till mig själv. Spännade även fast jag vet vad det är.
Imorn ska Jayson få sin julklapp också, en rakning, kloklippning och vaccinering hos farbror Veterinären i Tumba.
God Jul

Tidig julklapp

Tänkte ge mig själv en ny plånbok i julklapp.
Har spanat in en Marc by Marc Jacobs, som dessutom är på rea, för några veckor sen.
Glad och lycklig tills jag såg att dom inte shippar utanför USA.
Är nu spekis på en cremefärgad. Som shippar så att det kommer fram 1-2 dagar efter beställning.
Tidig julklapp.

Imorn ska Elin fixa naglarna och sen på torsdag är det min tur. Så har vi fina naglar på alla kadettbalar(?), adventsmiddagar, begravningar, julafton och nyår/bröllop kanske med lite tur en födelsedag. Jag fyller ju år snart. Tanten blir 22 om nio veckor. pensionsspara?

Jullängtan

I fredags bjöd vi in oss (som vanligt) till m&m för middag och postkod. Parkeringen där va inte sandad (eller plogad för den delen heller) så det va som en isbana. Ren tur att jag inte gled in i bilen brevid. Hondan har nya vinterdäck utan dubbar, då pappa inte trodde att det skulle bli så halt i vinter..

Lördag: åkte vi till skhlm. Jag köpte ett par svarta byxor med hög midja och utsvängda ben att ha på begravningen, fin fina. På myrorna hittade mamma en fakepäls för två hundra och (jag hittade) 6 st höganäsmuggar i färgen som vi redan har. Muggar som i butik kostar 100kr/st fick vi för 35kr/styck. Det kan man kalla fynd.
Sen bev det middag och kattinspektion hos Elin. Hannes gjorde mat, Elin gjorde bullar och vi hälsade på den nya familjemedlemmen Nisse (som bits).
Elin och jag bestämde att vi ska försöka fixa nagelförlängning på ett ställe i stan. MIna naglar går bara av eller skivar sig, så nu kommer vi ha fina naglar resten av året.
På väg hem gick vi in i prylaffären vid maxi. Min drömaffär, där fanns allt sånt som jag gillar. ljus, ljusstakar. Fick med mig två lila ljustakar som ser ut som blommor.

Söndag: först gick vi ut och gick i snön. Med solen och blåsten rakt i ögonen. Inte skönt.
Sen åkte vi till Hågelbys julmarknad som jag har tjatat om i några veckor. Men hittade ingenting, så vi gick till landsboden och köpte deras egengjorda godis istället.
Eftersom Elin hade gjort bullar ville inte jag va sämre så när vi kom hem gjorde jag också det. Fast det skulle vara med saffran och mandelmassa (jullängtan?) men det glömde vi så det blev vanliga istället. Funkar ju det med.

What goes around comes around

Mamma berättade om när farfar var barnvakt till mig. den enda gången.
Jag va jätteliten och hon skulle på nån kurs. Farfar kom och satte sig i fotöljen/soffan med rocken på och satte på tvn. När hon kom hem sen satt han fortfarande där med rocken på tittandes på tv. Vilket betyder att jag hade varit ett väldigt snällt barn och sovit hela tiden.

Usch läste en artikel om Susan Atkins som va med i Manson Family som mördade en massa människor på 60-talet. bl.a. Sharon Tate som va 8 månaders gravid.
Susan Atkins, som har livstidsfängelse, har fått cancer i hjärnan och kan dö när som. Hon vill bli släppt från fängelset av medlidande för att hon är döende. Hon är förlamad och kan knappt prata. Samma människa som mördade en kvinna som bad om nåd för sitt och sitt ofödda barns liv.
Jag tycker inte man ska dela ut en dödsdom bara sådär, men sånna människor förtjänar inte att leva. Så många andra bra människor dör och så får sånna jä-la psykfall som hon leva. Fast hon får väl vad hon förtjänar nu.


Sharon Tate 60-talets Angelina Jolie


Barncancerfonden 


Utanför mitt fönster

tittar ut och ser detta..

eller nej det är från Idre 2005 men kan väl få hoppas. Sån där snö vill jag ha nu.

Barncancerfonden

Dubbeltomte

I år blir det jul i Sahalem med m&m och co, sen får vi se hur det blir med pappas familj. Om vi är hos farbror eller hemma. En del har ju ändrats.

Samma år som tvn slutade funka precis vid Kalle. Min första jul med körkort vilket betydde promilleförare. Kul att nubba med julmust när alla andra satt med riktig schnapps. Och när den tog slut tog farbror fram sitt hemliga vapen, vodkan.
Jag kan typ tre visor och satt mest och försökte sjunga med. Pappa, farbror och farfar sjöng så fönstrena darra.
Det året hade vi beställt julmat, vilken lyx att inte behöva göra nånting. För vi fick verkligen allt och gott va det också.
Farbror hade gjort en deal med grannen som skulle tomta för oss, så skulle farbror tomta hos dom. Men det tog så lång tid att vi inte trodde att grannen skulle komma så farbror gick ut och "köpte tidningen" och kom in som tomte genom verandan. Några minuter senare kom en till tomte (grannen) genom ytterdörren så dom möttes vid köket med ett "vad gör du här?!"-ögonblick. priceless.
Det va tider. Goda tider.

Troligtvis kommer jag inte att åka på luciakryssen (av en anledning som inte är bloggvänlig) men det kommer ju fler.
I jämförelse är en fjuttig kryssning oviktig.

Nu blir det att lyssna på Coldplay tills man somnar.
Natti
Barncancerfonden

When you lose something you can't replace

Låg och lyssnade på coldplay - fix you på repeat igår när jag inte kunde sova. Texten stämmer så bra in just nu.

When you try your best but you don't succeed
When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can't sleep
Stuck in reverse.

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

And high up above or down below
When you're too in love to let it go
But if you never try you'll never know
"Just what your worth"

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Tears stream, down on your face
When you lose something you cannot replace
Tears stream down your face and I...


Tears stream, down on your face
I promise you I will learn from my mistakes
Tears stream down your face and I...


Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you.


Barncancerfonden

Himlen är oskyldigt blå

2008-11-17 fick himlen en ny stjärna


Barncancerfonden

Kallt, mycket kallt

Har sett två julstjärnor, en julängel (i samma hus), tre julljusstakar i olika hus. Visst det är snart jul men hallå kan det inte få bli första advent innan man sätter upp julprylar. En sak med ljuslingor som jag satte upp vid halloween. Det är ju mörkt och man ska ju se.

Igår våldgästade vi m&m och erbjöd oss att sätta upp deras julgardiner (jul och jul, dom är röda).
Kallt som attans ute, runt nollan. Underställ, jeans, dunjacka, mössa, mina älskade fårskinnshandskar och skinnstövlar. Inga förfrusna fingrar eller tår här inte. Hade gärna haft sockor också men fick inte ner fossingarna i skorna då.

  


snö

Julmust + nagellack + SATC = Torsdagslyx

Nu ska jag dricka julmust (apotekarnes light), måla naglarna och titta på Sex and the city. Torsdagslyx med andra ord.
Men först ska jag ta bort den svarta lacken som har suttit en vecka nu och be till vem-som-nu-finns-däruppe att mina naglar inte är missfärgade. Not to self: alltid ett underlack/genomskinligt innan mörka färger, vill ju inte ha gula naglar.
Den vanliga Gripen acetonen med lila lapp va slut så det blir den med röd lapp (Kemiskt ren - Tar effektift bort smutsfläckar som orsakats av olja och fett. Testa först på underlaget.) Nu jäkelen ska det bli rent. klarar den att ta bort en grov färgfläck så ska lite nagellack inte va så svårt. Kan hända att naglarna blir som Saharas öken men det syns ju inte sen när nagellacket åker på igen.

God kväll

It's hard to hold the candle in the cold November rain

amen


Jul is in the air

Jag vill ha julen som i Tomten är far till alla barnen. fast minus alla problem som en överraksnings graviditet fast den andra har steriliserat sig till exempel.
Men mer hur dom samlades för att ha kul. äta och kolla på Kalle.
Jag har bara missat Kalle en gång, hemma hos Hans & co för några år sen. Deras parabol slutade att fungera några minuter innan 3 på julafton. det hade aldrig hänt för. Sammanträffande? Me think not. misstänkt!
Förra året va det släktsamling med faster + familj, farbror + familj och farfar hemma i Enskede. Fattades bara en farbror + familj så hade vi varit kompletta. Men tur va väl det för det blev ganska så fullt hemma.

Snart är det jul. Snö tack! Men först är det kryss. tjoho
Tänker spetsstrumpisar, svarta kläder och fluff (of course)
 



Bond, James Bond

Nu har jag sett nya Bond, James Bond. Fast han säger aldrig så i filmen. Inte heller va Q med och alla konstiga men mycket smarta vapen och bilar mm. Den va mer en actionfilm än en Bondfilm. Men ändå jäkla bra, helt klart sevärd.
Snoken är värre än igår. Blir att låta som en treåring i några dagar, inget man dör av. Eftersom jag inte tyker att man ska snyta sig inför folk fick jag passa på att snörvla när det hände grejer i filmen så att det inte hördes. Ljudet va väldigt högt, nästan som i lördags på munchen.
Först när vi kom dit fick vi vin och en wrap att äta.Och sen popcorn och dricka till filmen och efter en present(!)
Det stog på inbjudan att det skulle vara en överraskning att ta med ut i natten. Man fick en fickkniv. Praktiskt men hur är det tänkt att vi ska använda dom på natten. Om man ska överfalla nån? Ää lika bra att ha i väskan just in case. Den har ju ändå skruvmejsel, ficklampa, tång, kniv, kapsylöppnare någon gång måste den ju komma till användning. Bryta sig in hos grannen kanske. Det enda som fattas är en nagelfil och klippare.

Nu ska jag leka med min nya fickkniv. God natt

Lång natt?

Kommer bli en lång natt men jag ska försöka stå ut. Och hur lyckas man bäst med det om inte med Filip och Fredrik.
Barack Obama 4 President

Får väl äta satsumas som en tok så kanske jag kan andas genom näsan imorn. Förkyld? Kan man säga
God natt eller nåt


Blivande klassiker

Vaknar man halv 3 på eftermiddagen har man haft en tuff natt. Och det va den, skitkul. Några timmars träningpass mellan 23-03.  Onda fötter fast dom fullaste av fullaste underbart sköna skorna. Mina stammisskor på såna fester.
Skuttat runt hela natten, trängsvärk imorn? Headhunterz va där in spirit. Toppen på tårtan med andra ord.
Black är verkligen min melodi!

Kalasgod mat hos födelsedagsbarnet fick vi också. Ananaspajen är en blivande klassiker.

Dressed as myself

Nu har jag skickat en bild på Jayson så vi får se om han passar in bland alla kitlers. Tydlien är det väldigt många som har en sån fläck på nosen och väntetiden är lång. Det är inte ens säkert att kattens fläck är en riktig kitlerfläck. Sidan har tydligen fått in en och en annan fake med ditmålad fläck.
Men Jaysons fläck (som är riktig) ser mer ut som en halv-Stalin.

Ikväll Black & White och jag är black, såklart. Allt jag äger är ju svart så varför inte.

Tänkte gå klädd som mig själv

RSS 2.0