kunglig

Idag va det en kusinerna Holmberg/Hallgren-dag på stan. Började vid kungsan för att se lite från Pride. Inte kycket det fanns där inte. Gick vidare till Gamla stan och Vapiano som hade väldigt god italiensk mat. Maten gjordes direkt efter att man hade beställt framför en.
Sen vidare till Söder och Chokladfabriken som alltid har varit stängd när jag åkt förbi men idag va den öppen. Tryckte i lite choklad och funderade på att antingen hem eller inte äta på en vecka.
Dagens goda gärning gjorde jag på Söderpumpen Södertappen, där jag ska börja lämna blod. Efter lite tvång från Anna och Elin.
Var skitnervös och skakade innan, min puls va så hög att sköterskan fick ropa tillbaka mig efteråt för att kolla pulsen igen. Fick känna på en av tuberna också, jäkla äckligt, alldeles varm. Ha! jag är blåblodig.. da damdamdam. Royalty.

I only wish you weren't my friend
Then I could hurt you in the end

Snuff

Bury all your secrets in my skin 
Come away with innocence, and leave me with my sins
The air around me still feels like a cage
And love is just a camouflage for what resembles rage again…

So if you love me, let me go. And run away before I know.
My heart is just too dark to care. I can't destroy what isn't there.
Deliver me into my Fate - If I'm alone I cannot hate
I don't deserve to have you…
My smile was taken long ago
If I can change I hope I never know

I still press your letters to my lips
And cherish them in parts of me that savor every kiss
I couldn't face a life without your light
But all of that was ripped apart… when you refused to fight

So save your breath, I will not hear. I think I made it very clear.
You couldn't hate enough to love. Is that supposed to be enough?
I only wish you weren't my friend. Then I could hurt you in the end.
I never claimed to be a Saint…
My own was banished long ago
It took the Death of Hope to let you go

So Break Yourself Against My Stones
And Spit Your Pity In My Soul
You Never Needed Any Help
You Sold Me Out To Save Yourself
And I Won't Listen To Your Shame
You Ran Away - You're All The Same
Angels Lie To Keep Control…
My Love Was Punished Long Ago
If You Still Care, Don't Ever Let Me Know
If you still care, don't ever let me know…

Tillbaka till whiter shade of pale

Enligt smhi ska det bli sol med moln och 20 grader på lördag i Tallinn. Att gå runt i regn känns inte så lockande även om jag äger ett väldigt bra paraply.
Imorn är det solning hos Elin, om Elin är frisk och solen är framme såklart. Bli frisk nu, jag har bleknat så mycket. Tittade på bilderna från när vi precis kommit hem. Oj va bruna vi va. Nu är jag nästan vit i ansiktet. Vädret har ju varit uselt sen dess.

Kanske fick jag svininfluensa efter Spanien. Fick ont i halsen, hostade och hade feber, precis som en vanlig influensa.. Svininfluensan har samma symptom.
Pappa och Esten åkte till Cypern igår, där svininfluensan tydligen är överallt. Esten tänker köpa munskydd till hemresan ifall någon hostande hamnar bredvid på planet.

Dagens middag skulle bli pastasallad men blev pasta med sallad istället. De två kycklingfileérna som jag hade i bara försvann bland all pasta. Salladen räcker nog fram till september. Fast då är den antagligen inte så ätbar. Matförgiftning, nej tack. Det räckte med Chili. Ett mysterium hur Du kunde bli sjuk men inte jag, vi åt ju samma sak sista dagarna.

Thailands tigertempel

Alla kattdjur är jättefina, mina favoritdjur. Jag har efter att ha sett reklamen på animalplanet viljat åka till tigertemplet när vi åker till Thailand. Där munkarna är så glada för att en av tigrana har fått ungar utan att någon ens visste att hon va dräktig. I tron att djuren behandlas bra tills i morse när jag läste WSPA news juni nummer.

Thailands tigertempel
Om du har varit på semester i Thailand har du kanske fått tipset att åka till Kanchanaburi, där det finns ett tigertempel. Det drivs av munkar och markandsförs med att munkarna räddar tigrarna från utrotning. Verkligeheten är en helt annan. munkarna överträder lagen genom att handla med tigerjägare, de säljer och köper tigrar i samarbete med en tigerfarm i Laos. Äldre tigrar byts ut med nya tigerungar - som ofta får samma namn för att dölja att de äldre tigrarna har sålts vidare.
     När de inte visas fram för turisterna hålls tigrarna inspärrade i mycket små burar utan möjlighet att röra sig. De bedövas kraftigt så att turisterna kan få möjlighet att klappa dem. De tvingas hålla positioner, genom tyngder och kedjor, som kan ge turisterna "roliga" bilder som minnen av resan. Runt 800 turister besöker templet varje dag - och de flesta vill klappa tigrarna eller fota dem.
     Care for the Wild International har dokumenterat tigrarnas förhållanden i rapporten Exploiting the Tiger, som bland annat påpekar att från början har tigertemplet kanske varit ett ställe där tigrarna kunde hämta sig efter att ha räddats. Nu har stället förvandlats till en skräckkabinett, där tigrar köps och säljs, behandlas ovärdigt och bedövas - allt för turismen och pengarnas skull.

Så inget tigertempel för mig.

Min dator har blivit knasig. trodde först att skärmen har säckat ihop. Den är flimrig och konstig. Men fick en ny skärm av moster, problemet är fortfarande kvar. Antagligen måste grafikkortet bytas. Hur byter man ett sånt är nästa fråga.

Nu snabbmakaroner och ketchup. Smaklig måltid!

Dagens youtube

Såja nu är den borta...
BENET!!!
nej gipset

Sunes sommat när den är som bäst

Run this town

Inte vanligtvis min stil men oj va bra den är
Dagens beroende

Repeat. I tell you.
Repeat

Cover-tolkning-remix

Hmmm.
När en låt får en annan version av en annan person är det  en cover. Om det inte är rock, då är det en tolkning, och är det trance är det en remix.

Same shit different name

Slapp i Stuvsta

Dagen spenderades hos Elin som blev utskriven från sjukan imorse. Den människan kan inte ha någon tur alls.
Solade och åt grekisk sallad med alkoholfri cider från willys. Hämtade hennes körkort, sånt man behöver göra efter att ha blivit rånad.
Från polisanmälan "Elin och hennes kusin släppte in ett okänt antal killar" blir något irriterad, det låter ju som att vi lämnade dörren öppen för alla att komma som dom ville. Att rummet va fullt med människor, vem som helst av dom kunde ha snott våra saker.
Tittade på Bruno. Mycket va lite väl... Men en viss Titanicscen va för jäkla rolig. Eller det kanske är min typ av humor.

Imorn är det stora planer, om det är fint väder är det grillning på altanen och tvättning. Torsdagslyx.
31 juli åker jag, mamma, Elin och moster till Tallinn. Cruise time.

tjing

värstingstället?

Igår blev det en runda till stjärtholmen. Eller hur du nu sa, med Elin och Carro (kusin och nästan kusin). Livsfarligt att åka dit, alltid kommer man hem med något när man egentligen inte borde köpa något alls. Kom hem med en väska (har velat ha en brun skinnväska) men till mitt försvar va den på rea. Nedsatt från 500 till 200. Så egentligen sparade jag 300. Man måste tänka så. I know det finns inga skinnväskor för 500 kr. Såg annars en jättefin på åhlens men för lite för mycket pengar.

En viss någon (undrar vem? kan det vara samma människa som hoppade in i väggen tro.. hmm) tjatar om skåne nästa helg. Känns sådär lagom miljövänligt att åka till skåne för en födelsedag. Efter vad vi fick höra från skåningarna är Malmö ett värsting ställe där man är glad om man inte blir överfallen... Får se hur det blir.
fast att få höra hallå igen på det där speciella sättet känns jäkligt lockande.

nu är det middag hos m&m. potatis.
hej mormor jag vet att du läser.

Silly cows

Vår resa hade många melodier med mycket allsång och fjanteri (brottarbilden någon?) på balkongen
Hanna - vårt anthem
Långa nätter - där sitter Sara. Söta lilla rara underbar, oskuldfulla Sara
Rap das armas
Facinasion
Use somebody
No woman no cry 
  
  

Därför ska man aldrig släppa in britter på rummen.
Vi satt på vår balkong och hade mysigt med lite vodka, sprite och nektarin drinkar. Lite allsång kanske det va också.
När britterna på 4:e våningen började kasta solkräm på våra handdukar och oss. Några minuter senare kommer 3 av dom ner för att be om ursäkt. Vi pratar lite och dom går för att säga att dom kommer tillbaka senare.
06:30 kommer dom tillbaka, vi sover, dom bankar på dörren, jag öppnar. Där står 2 av dom, John och Connor,med en absolutflaska och vill komma in. Jag går för att stänga sovrumsdörren när John följer efter och tänder lampan. Den andre blir kvar ensam i vardagsrummet. Någon minut senare går vi tillbaka till vardagsrummet och jag frågar Connor  vad klockan är. Han säger ask your friend så jag går tillbaka till sovrummet. Antagligen då försvinner våra pengar och Elins plånbok. Sen får dom väldigt bråttom iväg. You want us to go? Eeeh ja.
Inte förns vid 10 hittar vi inte pengarna som låg på byån. 40 € är borta. Vid tolv är Elins plånbok borta.
Nästa dag går vi till polisen som inte pratar ett ord annat än spanska, så vi måste ha en tolk med oss. Resebyrån skickar en tolk, en dansk tolk. Det kunde inte bli bättre. Och en väldigt pinsam timme börjar när vi ska försöka förstå vad tolken säger. Tillslut får vi vår anmälan och går tillbaka till hotellet. Vår reseguide tycker att vi ska konfrontera tjuvarna och kanske få tillbaka våra saker.
Tydligen hade dom så mycket pengar att dom inte behövde våra. John går in i rummet och hämtar sina. En massa 50 € sedlar. Så patetiskt kunde ju lika gärna ha varit våra pengar han höll i.
Vi möter dom utanför hotellet senare.
Have you found your wallet?
No, have you?
Då kallar dom oss silly cows. En bild av en galen ko dyker upp i mitt huvud. Det gjorde hela vår kväll. I alla fall min. Middagen den kvällen blev väldigt rolig när vi försökte komma på ett töntigt svar tillbaka. Det slutade med Skitstövlar - Shitboots. Fast vi fick aldrig chansen att säga det till dom. synd.
Några dagar senare träffar vi en av deras kompisar som princip ber om ursäkt.
Så kan det gå.

Packning, tömning, städning

idag fortsätter tömningen av estens lägenhet läs. packning, flyttning och städning samtidigt annars brukar man ju ha några veckor på sig men på måndag kommer den nya ägaren och då ska det va tomt och rent.
Så himla mycket möbler är det inte. Värre med prydnadssaker (inte riktigt lika mycket som på torö men ändå inte så långt ifrån. Människan har massor av glas, inte 6 av varje utan max 2 och nästan alla skulle med. Miljoner böcker och gamla matlagningstidningar från 2003.  Precis innan vi skulle åka stog pappa och esten och viskade. Ska vi visa nu eller vänta tills imorn? såklart har hon ett förråd också. Då har jag inte ens nämnt att hon samlar på stenar...
Vi kom hem halv nio trötta och hungriga. Lagom till attt vi skulle tömma bilen började det ösregna.Ibland skulle man ha ett garage....

Det va en upplevelse att hitta dit också. Visste att man åker E4 till E18, men sen delas E18 till Oslo och Norrtälje. Jag får panik och tänker Shit jag vill inte hamna i Oslo och kör mot Norrtälje. Fel! Får leta tillbaka. Sen kör av vid Barkarby istället för Kallhäll. Fel igen. Men får åka bakom pappa till lägenheten därifrån. Hatar att inte hitta. Skulle behövt gps synd bara att nån annan också behövde en och bröt upp dörren på Hondan och snodde vår. attans

Nåja
Same procedure today.

Melissa Horn - Hanna

Visst finns det dagar som jag kan vara snäll och låtsas som förut
Och visst finns det dagar som det kan göra ont att se dig ramla häromkring
Det fanns en kärlek men den har brunnit ut
Du fick för stor del av mitt liv, jag kunde inte andas tillslut
Du säger att du minns och att det känns som igår
Men det var för länge sen för att ens komma ihåg
Och jag som trodde jag var kvar, jag har börjat på nytt
Det vet jag när jag ser dig, vart har du tagit vägen

Jag gav upp för länge sen
Jag gav upp för länge sen

Du är kvar med samma folk, kvar med samma man
Lever kvar i samma damm, och du går i samma kläder
Blir glad av samma rus, som en lögn i vackert väder i ett övergivet hus
Det är att leka med eld när du drar upp det här igen
För du ser i mina ögon att jag försvann för länge sen
Det finns ingen att behaga, inget att förklara
Inget att försvara, jag gav upp för länge sen

Jag gav upp för länge sen

I’ve been roaming around, Always looking down at all I see

Vad lär man sig efter en vecka på mallorca
1. släpp aldrg in britter på rummet. nånsin
2. hoppa inte i sängen. speciellt om man heter Elin
3. lära sig danska så man kan förstå tolken som ska prata med den spanska poisen,
4. inte äta ceasar sallad på chili dagen innan man ska åka hem. slutar med matförgiftning

Jag ville se Kings of Leon på hultsfred. Men det va igår. Lite för kort förfarning då jag såg recensionen idag. Det finns ett väldigt kort klipp från be somebody på expressen. Det är precis som att lyssna på en inspelad skiva. låter lika bra live.
Äsch nästa gång dom kommer hit är  det jag som står längst fram med tändaren under closer och ylar i use somebody. Kanske får jag sällskap...

Fler kommer falla för magin som är Kings of Leon

Res-feber

jag är sjuk. Res-feber. Tydligen är det vanligt att man blir sjuk efter att ha flygit, med olika temperaturer i planet. Tempen ligger nu på 39, halsen gör ont och ryggen försöker vänja sig vid min mjuka säng efter att ha legat på en väldigt hård i en vecka.
Just nu vill jag tillbaka till solen och värmen även om man längtade väldigt mycket hem sista dagen och bara väntade på transferbussen.
Magaluf nästa sommar också

RSS 2.0