Jag och Batman

hunden hittade antagligen hem, om inte tanten som visste vems hund det var lurade mig... Men hon såg ganska snäll ut så förhoppningsvis är hunden hemma nu.
Idag har jag inte varit någon hjälte. Inget springa in i en telefonkisok och byta om snabbt som gatan till min supermankostym. Fast jag tror jag skulle passa bättre som Batman. Vem vill kunna sopruta ut spindelväv genom fingrarna.. Batman har dessutom en mycket tuffare bil och en enorm herrgård med betjänt. Mer jag liksom.
Som vanligt blandar jag ihop superman med spindelmannen. Det finns så många hjältar, för många.
Varför har Daredevil hål för ögonen på sin kostym när han är blind. Just askin?
Jag fattar inte hur folk (lois lane) inte kan känna igen Superman, han tar ju bara av sig glasögonen. Eller kanske kan man inte slita ögonen från hans fula hjältekostym för att märka att han ser precis ut som en snubbe på jobbet.

När jag va liten fick vi Fantomenpåsarna på lördagarna. Kommer ihåg när vi satt i knas och knäppgöks sommarkök i Dalarna och åt våra Fantomenpåsar (kanske bara va en gång men jag kommer ihåg ändå. minne som en elefant..) Nostalgi

Inatt brann det i fyra mataffärer i södertälje. Två brann ner till marken. Kan gissa att det kommer vara ordentlig rea på allt som inte är uppbrunnet nu. Precis som på Maxi i januari med 70 % på allt.
Säkert är det lite grilladkorv känsla i butikerna nu (dom som inte är aska) för det va inga små butiker som brann heller.
Willys gör inte så mycket, deras (klöver)mjölk är odrickbar. Varför dricker man inte bara grädde istället?

Nu är det Ross och säckpipan
ciao

Dagens goda gärning -igår

Jag hittade en hund, eller hunden hittade mig är nog mer rätt.
Det va en racerhund typ greyhound, en sån som springer för kung och fosterland på tv, vid radhusen alldeles vid vägen. Jag såg den först innan jag gick över och när jag kommit över kom den i 180 rusande efter och fortsatte upp för backen mot kyrkogården.  Den hade ett täcke och ett brottarsele. Antagligen hade den rymt från sin ägare, så jag visslade på den och då kom den tillbaka till mig i 180 igen. Jag va tvungen att hålla i selen hela tiden annars skulle den rusa upp på vägen igen där det hela tiden kommer bilar. En gång lyckades den smita och sparnmg som en galning över vägen upp till kyrkogården igen. samtidigt som det kom en bil åkande. Väldigt nära roadkill.
Sen gick vi runt i säkert 40 minuter och letade efter ägaren. Nånstans borde man ju möta någon som känner igen hunden. Vid Svampstigen träffade jag någon som kände ägaren och sa "är det inte Stormy?".

Cruise control

Elin är väldigt bra att ha med på kryssningar.
När vi kom in i hytten luktade det rök opch det funkar inte för någon med astma (Något jag ska skylla på nästa kryssning) Vi fick en två nya hytter, alla 4 pers hytter va slut.
Vi käkade buffé och när Fredrik är med är det värt pengarna så mycket som han åt. Hur det nu kan få plats så mycket i den smala kroppen. så orättvist. När han kom till efterrätten hade han två tallrikar fulla... och det enda som inte fanns på fick inte plats.
Den natten sov jag uselt som på alla andra kryssningar. Klockan halv 6 svensk tid kom städarna och knackade och öppnade dörren, efter det gick det inte att somna om. Dom kom tillbaka halv sju när jag äntligen höll på att somna om.
Turku? frågade städaren och jag, förvirrad och trött, sa nej svenska. Efter det va det ingen mening med att försöka somna om. Vi skulle käka frukost i buffén halv 9. Jag har aldrig varit i Finland på vintern. Trodde nästan först att kaptenen hade åkt vilse till Antarktis. Allt var vitt och fruset. Frös bara man tittade ut.
Trött och väldigt bakis somnade jag mellan 10-12. väldigt skönt.
När vi skulle käka lunch blåste det och gungade väldigt mycket. det gick inte att gå rakt och vissa av oss blev illamående. Anna tiggde till sig åksjuke tabletter hos informationen som satt fin fint. Vi fick tips att man ska äta hårt bröd och glass när man mår illa. Det dyraste hårda brödet jag någonsin ätit innan aptiten kom tillbaka.
För första gången testade jag spelautomaten joker och vann 30 spänn innan jag blev för girig och spelade bort allt igen.
När vi kom till stockholm hade det snöat som aldrig förr. ny istid? Fick nästan gräva sig fram till bilen.
Borta bra men hemma bäst

Familjen IQ-fiskmås
Servitören: Är du klar med den där?
Anna: Nej tack
Heter det viltsvin eller vildsvin?
ungspanskaka
Fredrik som inte visste att man är tonåring mellan treton och nitton
  
...
  
Weirdos

Lunchen - hårt bröd med cola och Postafen

varmt?

Do you remember when we used to sing?

Sha la la la la la la la la la la te da
The låt of the dag

Buddy Holly igår va bra. Lite segt emellan åt men när musiken kom va det görbra.
Självklart, som alltid, sitter det någon väldigt lång framför så man inte ser utan att försöka vrida sig runt personen. Men nu satt det en lång framför den långa framför mig så vi satt som i en trappa och försökte se runt varandra.

Jag har nu, som sist i världshistorien, kommit fram till att rayban wayfarer är snygga. Tyckte förut att det va lite töntvarning på formen men har nu vant mig. sist som vanligt.

Idag är det kryss till åbo med Anna, Fredrik och Elin. Nanne Grönwall ska spela...
Är nog att anta att det inte kommer bli som de vanliga kryssningarna där man ramlar in i hytten klockan 4 på morgonen.
Lite uppvärmning inför Spring Cruise är alltid bra. Då kanske man hittar på båten nästa gång.

Hipp hurra

Grattis Elin. inte varje dag man fyller 37 21


  

Fear of the dark

Äntligen en bra låt som gick vidare i melodifestivalen. Heat va den bästa hittils. tydligen va jag inte ensam om att tycka så.
Amy diamond låter som på helium och ser ut och klär sig som en 14 åring eller kanske tillochmed 12 åring. inte bra. Det hon hade på sig i början såg ut som en förklädnad på buttricks. Riktigt illa.

Pappa och estline hade fest så jag flydde fältet så fort gästerna kom, har varit med på en av deras fester förut, man kan tro att dom är 20 år och inte 50...
Det var väldigt mycket poliser ute på vägrana, såg nog 7 stycken som blivit stoppade. Jag åkte i snabbare-än-sin-egen-skugga audin (eller åådi som vi coola säger...) så det va väldigt lätt att råka trampa lite extra på gasen. Men feg som jag är vågar jag inte gasa när det är bilar runt om. Kanske finns det en civilsnut i närheten. Ingen vill väl bli inburad på alla hjärtans-dag liksom.
Bland det bästa som finns med körkort (förutom att ,am slipper stå och vänta på ett tåg elelr buss) är när man kan får skrika sjunga i bilen. Lyckan blev total när fear of the dark (live in rio) kom. Bilen vibrerade av min fantastiska sångröst och av den höga volymen.

Imorn (eller idag som det är) är det kalas hos casa Elin. Nu förväntar jag mig något riktigt gott här men känn ingen press...

Eeeta myror

The låt of the dag

Igår ramlade jag två gånger och klämde handen en gång.
Sprang runt som Pocahontas i skogen där det va spegelhalt under snön. En sån vurpa som passar på americas funniest videos. Tur att ingen såg.
Sen på kvällen fick jag en sån konstig idé att fixa badrumsskåpshyllan som hängde snett. Fastnade med en liten bit av handen, att säga att det gjorde ont är att underdriva, (om ett sånt ord nu finns) det gjorde Asont med stort A. Inte kom jag loss heller. Panik.
Efter min klämningsolycka blev jag så där yr som man kan bli när man har ställt sig upp för fort, fast hundra miljoner gånger värre. Allt snurrade och jag va nära att kräkas. Försökte därför ta mig ut i köket för lite vatten men i hallen gick det inte längre, jag svimmade eller ramlade ner på golvet. Är fortfarande inte säker, allt blev svart men jag va vaken hela tiden tills jag hamnade på golvet. Mamma ledde tillbaka mig till soffan där jag sen låg med benen högt och skallen lågt i nån timme. Väldigt obehagligt, har aldrig varit så yr förr.
Hade på med is fort som satan, som jag sov med i natt. Så nu har jag ett sår i handen, det är inte svullet som det va igår. Nu är det bortdomnat vid såret så det gör inte ont som tur är.

        

My house is a very very very fine house...

myskorträd

Kalas i Broängen

I lördags fyllde kusin Alfred 9 år. Tiden går så fort. Jag kommer fortfarande ihåg när han föddes.
Så vi åkte till Pernilla för ett kalas. vanligtvis brukar det bara vara tårta och femton miljoner barn som trängs runt ett bord men inte idag. Inget barnkalas som det brukar vara. Vi åt jättegod grekisk mat (kyckling med potatis och tzatziki) och jag drack vin, och det va gott desutom. Jättegott, hade det inte varit för ett kalas hade jag nog inte slutat dricka. Sen vart det melodifestival, Petra Mede kan. ojojoj. Tror vi skrattade genom hela.
Gustaf fick tag i min kamera och fotade som en galning när Alfred öppnade sin presenter. Han är kanske inte den bästa fotografen, På en del bilder har Alfred inget huvud... Sen tog han en massa egobilder på sin mun med en glugg i närbild.
Alfred hade beställt marängswish istället för tårta, något jag inte ätit på mååånga år. Men vad jag kommer ihåg är det glass i... Vi åkte hem runt halv ett, efter att ha varit där i 6 timmar.

  
Födelsedagsbarnet
  
Linslus/paparazzi

Presenten från oss -ett akvarie

Camping in the vardagsrum

I torsdags exploderade min sänglampa (lampan i lampan) när jag skulle tända den. Allt blev svart. Jag skulle vara Katt/husvakt och köra pappa till kungsängen på morgonen så det fanns ingen tid att mixtra med en trasig glödlampa. Inget jag vill hålla på med ensam heller. Om något skulle gå fel vem ska då köra till akuten/ringa 112? Aldrig leka med el.
Så torsdag fram till söndag har jag bott i vardagsrummet. Mysigt mysigt. Jag och katten tittade på fredagstv och åt popcorn. Yes katten åt också.
Kanske bodde jag där som en bortförklaring till den trasiga lampan som jag inte lyckades byta. När det egenligen kanske va att det knakar i väggarna på nätterna så man tror att det spökar. Men hallå jag är ju 22 (inte 21 eller 23) då kan man ju inte tro på spöken så vi skyller på lampan...

Lördag va det kalas i casa holmberg/kalderén. Jag har tydligen varit väldigt snäll i år. Många fina presenter.
Mitt bidrag till kvällen va en tårta med ananas och strössel. Man måste ju bidra nmed något.
Efter det va det körslaget. rätt kör vann. och sen tillbaka till enskede och Humlan som hade varit ute i 10 timmar och va asförbannad när jag kom klockan 10 på kvällen. Så arg att hon nästan hoppade på bilen på infarten och skrek åt mig.
Men vi blev snabbt kompisar igen när hon fick lite blötmat som plåster på såren efter att ha varit ute hela dagen i minusgrader.
Sen medans jag tittade på Gröna milen körde Humlan massage med akupunktur på min mage. Vem behöver Hasseludden när man har en sån katt. Ny affärsidé...

  
Hummeldjuret


     
Campingplatsen

Fishface

Är vi inte lika? Man kan nästan tro att vi är släkt.


RSS 2.0