En vän med en bil

I torsdags skulle jag hämta pappa och esten på Skavsta vid elva på kvällen. Att åka till skavsta tar en timme. Först va jag inte säker på om jag skulle hämta dom eller inte då inget hade bestämts innan så jag åkte till enskede efter jobbet och vid sju ringde dom från alicante, så jag åkte till salem för att hämta mamma för golfen (jag hade audin) stog i enskede men att köra två bilar på samma gång är nog inte så lätt (förutom i min mardröm i onsdags..)
Väl i salem plockade jag upp körkortet (som man alltid ska ha med sig i bilen) och telefonen (som man alltid ska ha med sig överallt) och vi åkte tillbaka till enskede igen. I enskede kom jag på den mest irriterande sak man kan komma på efter att ha suttit i bilen sen 4, att man har glömt den andra bilnyckeln till golfen i väskan i salem.. Så det blev att åka tillbaka och hämta den. Vid 9 va vi äntligen tillbaka i enskede och kunde åka hem med båda bilarna. hann prinsip bara hem för att sen åka till Skavsta.
Som plåster på såren för att jag inte fick/kunde följa med till spanien och som tack för att jag har vaktat huset/Humlan fick jag en parfym som är underbar.

Tankar man på Jet med vabnligt bankkort eller med lösa pengar kan man bara tanka för 600 spänn. När jag skulle tanka Audin i veckan tänkte jag att för 600 blir tanken full. Men att audin va som en ko med bensin visste jag inte. För 600 spänn fick jag 45 liter, audin skulle kunna rymma 55-60 liter. Bye bye lönen

kiifack?

Det är svårt att gissa ålder på killarna på jobbet. Några sommarchipare ser ut att vara 22 men är bara 16, en annan är 22 men ser ut som 16.
En av gröntröjorna på jobbet är präst på helgerna och vakt på Stureplan på sin semester. han jobbar jämt
Jag har nu blivit en etta på arabiska. Skit i habibi (älskling), jalla (skynda) och shouf (titta), nu kör vi kiifack (hur mår du?) och mastol (idiot/pundare) istället.
Ett annat favorit ord är chichito (din lilla gris) som vi säger till varandra. Vi är så snälla på Volkswagen. 



väskan som jag vill ha. Tänker inte säga vad den kostar och vet man vad den kostar så håller man tyst. Vill inte ge vissa familjemedlemmar en hjärtattack.

Biltvätt och Mamma Mia

Long time no see..

Lördag
Dag nummer yx med biltvätt. Bättre-än-Porschen har inte blivit tvättad på ett år så jag tänkte att nu va det dags. Ut med slang och ajax så va det igång. Tänkte att den skulle bli lite extra fin med wax också, men eftersom klockan blev lite mycket och vi hade andra planer blev det bara en halv bil med wax för dagen.
Planerna som förstörda min waxdag va bio på heron med esten. Vi såg Mamma Mia och den va bra. En film som man kan se fler gånger. Även om inte alla kunde (enligt mig) sjunga så va den väldigt bra. Kanske skulle man åka till Grekland, det är ju snart löning. jiho då jäklar blir det klirr i kassan. Slåss lite emd mig själv för vad jag ska göra med pengarna. Mamma tyckte en resa va en bra investering men jag vill ha en väska. Tänker inte skriva vad den kostar, har inte hittat det billigaste priset än men kan säga att halva om inte mer av lönen kommer gå till den. Väntar kanske till nästa löning
sen har mamma fått gratis biljetter till lite olika evenemang, kålmården (som vi redan har varit på och som stavas kÅlmården inte kOlmården), aquaria, skara sommarland och Gröna lund.
Grönan biljetterna fick jag med åkband och mat för 4 peroner. så vi kör handuppräckning på den.

Söndag
Dag nummer kax med biltvätt.Idag skulle waxningen bli klar och det blev den. Hela en och en halv timme tog det men nu är bilen jordgubsröd istället för hallonröd. För alla vet ju att jordgubbar är mycket bättre än hallon.
Det blir en sån skillnad på bilen efter en tvätt, man kan nu spagla sig i den, det kunde man inte innan. Innan va denröd/rosa kläckig men nu är den klarröd. Vilken förändring, som en helt ny bil. nästan.
Snart ska jag ut på vägarna så att andra kan beundra den röda golfen.
Jag som har gått och oroat mig för regn då jag trodde att det läckte in vatten till säkringarna så att bilen inte går att starta, visade sig vara vatten och glucol som sprutas in från värmen. Men det är nu tillfälligt fixat med en kvastbit(!) och avstängd. För vem behöver värme i bilen på sommarn
Efter all bilfixning har jag grillat på vernandan/altanen nån timme. Det vore ju fint med någon färg i sommar när det äntligen är fint väder och jag är ledig. Sommar och sol går inte så fint ihop med likblekhet.

Dagens låt
Långt innan mainstreem radion kom på att Takidas curly sue va en bra låt spelades den på bandit. Nu äntligen spelas den på överallt. Tv gör reklam för skivan som släpptes för ett år sen. lite sent kanske..

Imorn är det tillbaka till fabriken som gäller
Tjing

Kålmården med la familia

Lördagen spenderades med mamma, M&M och Elin på Kålmården. Hade glömt hur lång tid det tog att åka dit.
Med safari, delfinshow och en massa djur.

Från safarin där lejonen kom fram till bilen
           
Kålmården - alla djuren
                              
Tigerhuset va det bästa
                      
Delfinshowen - väldigt mycket prat väldigt lite delfin
        
Glömde fota tigertunnan
  
  
Hann med ett självporträtt också
  

Mätt, ren och glad

jobbig dag idag.
På väg hem till enskede så går jag av vid Gullmars som vanligt för att ta bussen. Tänker att ersättningsbussen kan väl ändå inte va avstängd i strejken men jo klart den kan det, så det blev att gå tillbaka till tunnelbanan för att åka till Kärrtorp och sen gå därifrån. Väl hemma hittar jag inte nyckeln. Trött, smutsig och hungrig letar jag och ringer till silja för att se om den låg kvar på båten. Silja ger 4 olika nummer till kajen i stockholm, kajen i finland, hittegods och nummret till havs. Inget av numrena svaras det på. Har nu suttit och ringt runt i en timme och började tröttna så jag ringer till m&m som är hemma (tänkte våldgästa dom i några timmar). på väg tillbaka till tunnelbanan ringer räddaren i nöden och berättar att nyckeln hänger i nyckelskåpet hemma, jag hade tydligen glömt den hemma. En reservnyckel hade lagts ut till mig. Trodde ett tag att de va kört, alla mina nycklar sitter på samma knippa (bilnyckeln också) så det blev skönt som tusen när det löste sig.

Tjing

RSS 2.0